Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 18:00 το απόγευμα
στο σαλόνι του ξενοδοχείου Boutique Hotel Dioni.
Ταυτόχρονα  ήταν και η πρώτη εκδήλωση για το νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο προέκυψε στην συνεδρίαση της 18 Ιανουαρίου 2012.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθησαν αρκετοί εκ των παλαιών μελών της Λέσχης μας, και τιμήθηκαν για την μακροχρόνια και πολύπλευρη προσφορά τους, ο απερχόμενος πρόεδρος Τάσος Αναστασόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Μποντίνας, ο απερχόμενος ταμίας Σπύρος Ευαγγέλου, και ο απερχόμενος γραμματέας Γιάννης Καπώνης.
Επίσης παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κορωναίος και Ροπόκης, ο πρώην Νομάρχης κ. Βασίλης Ιωάννου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Δημόσιος Χώρος» κ. Ιωάννης Ρέντζος, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Μπακόλας, ο πρόεδρος του συλλόγου Συνταξιούχων κ. Λάμπρος Ζανίκας, η αντιπρόεδρος και η ταμίας της αντικαρκινικής εταιρείας κες. Ευαγγελία Παναγιωτάκη και Κική Ρούσσου, και πλήθος νέων μελών της περιηγητικής οι οποίοι εγγράφηκαν αθρόα, και μας δώσανε μια νέα πνοή και δυναμική.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον απερχόμενο πρόεδρο Τάσο Αναστασόπουλο, ο οποίος κατά την εναρκτήρια ομιλία του, μας πρόσφερε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Περιηγητικής Πρέβεζας:
«Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το παράρτημα μας ιδρύθηκε το 1956 από τους Αλέξη Μποντίνα, Θωμά Λούτση, Δημήτριο Παπαγάννη, Σοφία Τσάντη, Παναγιώτη Μποντίνα και πολλούς άλλους Πρεβεζάνους πολίτες, προσφέροντας τεράστιο πολιτιστικό έργο στην Πρέβεζα και τους κατοίκους της.
Στην Περιηγητική Λέσχη οφείλεται η οργάνωση του πρώτου καρναβαλιού με άρματα και δυναμική παρουσία των καρναβαλιστών Πρεβεζάνων Τάσου Γιαμά, της Ντάβαρη και άλλων.
Καθώς και οι γιορτές της καθαρής Δευτέρας «τα κούλουμα» στον Αϊ Γιώργη και το πέταγμα των χαρταετών στον Παντοκράτορα με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.
Επίσης η κατ΄ έτος οργάνωση και θέσπιση αρχαίου θεάτρου στην Νικόπολη που με την παρουσία καταξιωμένων ηθοποιών όπως του Κάρολου Κούν, του Δημήτρη Μυράτ, της Βούλας Ζουμπουλάκη, της Άννας Συνοδινού, του Κουτσόπουλου και άλλων επιφανών καλλιτεχνών.
Μεγάλη επίσης ήταν η επιτυχία του παραδοσιακού παιδικού χορευτικού με ευμπνευστή, χοροδιδάσκαλο και καθοδηγητή τον πρώην έφορο και νυν αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Κοντονάσιο. Το παιδικό μας χορευτικό έγινε επί σειρά ετών πρεσβευτής της Πόλης μας με τεράστιες επιτυχίες στις εμφανίσεις του σε όλο τον Ελλαδικό Χώρο.
Οργανώθηκαν εκθέσεις ζωγραφικής, ομιλίες επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, εβδομάδα προς τιμή του Κώστα Καρυωτάκη, «τα Καρυωτάκια» με ομιλίες και εκδηλώσεις όπως και την κατασκευή του μνημείου το οποίο υπάρχει ακόμη και σήμερα στον χώρο που ο μεγάλος μας ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή, εκδηλώσεις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στις επετείους των δύο εθνικών εορτών με πρωτεργάτρια την αείμνηστη Ηλέκτρα Αναστασοπούλου.
Τέλος στην περιηγητική οφείλουμε και τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης στα μεσαία με πρώτη εκφωνήτρια την Ευαγγελία Μπέλλου.»

Στην συνέχεια ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Συγκούνας, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζουμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο, δύσκολοι καιροί για περιήγηση και πολιτισμό, αλλά πίστη μας είναι πως πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να αντισταθούμε, στην γενικότερη υποβάθμιση οικονομική, πολιτισμική , θεσμών και αξιών!!
Δυνατότητες υπάρχουν! Πάντα υπήρχαν. Σωστή διαχείριση καλή διάθεση, πολύ δουλειά με μεράκι, συνεργασία όλων των φορέων, αξιοποίηση του τοπικού στοιχείου το οποίο είναι αξιολογότατο και πληθωρικότατο, (και έχουμε πάμπολλα παραδείγματα που το αποδεικνύουν), μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε κάθε μας μέρα να είναι ομορφότερη και δημιουργικότερη από την προηγούμενη.
Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί και το πρόγραμμα των τομέων δράσης μας για το έτος 2012 το οποίο θα κινείτε σε τρείς βασικούς άξονες: περιήγηση, πολιτισμός και περιβάλλον.»

Κατόπιν παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου άτομα όλα επιτυχημένα, με ενεργό δράση στην τοπική κοινωνία, πρόεδροι οι περισσότεροι εξ αυτών σε άλλους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, εδώ να σημειώσουμε πως το νέο Δ.Σ. έχει την ιδιομορφία να αποτελείται, κατά 90% από μέλη του πυρήνα του πρώτου παιδικού χορευτικού της Περιηγητικής μας Λέσχης, και οι οποίοι είναι:


ΣΥΓΚΟΥΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΙΑΤΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΛΙΚΗ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ    ΤΑΜΙΑΣ    ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ    ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΠΕΪΝΤΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ    ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


Η τυχερή της βραδιάς ήταν η κα. Σολδάτου Κάρμεν η οποία έλαβε μια ασημένια εικόνα της Παναγίας προσφορά του καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών «Κατσίμπρα».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην διεύθυνση του ξενοδοχείου DIONI για την άψογη φιλοξενία τους, ένας χώρος ιστορικά συνδεδεμένος με μνήμες για την περιηγητική, μιας και ο αείμνηστος ιατρός Θωμάς Λούτσης υπήρξε πρόεδρος και ψυχή της περιηγητικής, για πάρα πολλά χρόνια και σε αυτό τον χώρο, γίνονταν παραδοσιακά οι συναθροίσεις και οι εκδηλώσεις της περιηγητικής.
Επίσης ιδιαίτερα ευχαριστούμε το τμήμα χορού Pa Bailar,  που δέχθηκαν με μεγάλη χαρά, να μας παρουσιάσουν ένα δείγμα από την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: